De kinderen die ons Kindcentrum verlaten hebben de regie over  hun eigen ontwikkeling. Zij kennen zichzelf, zijn trots op hun persoonlijke kwaliteiten en delen hun passie. Zij hebben inzicht in hun persoonlijke leren; wat kan ik, hoe leer ik, wat heb ik nodig? Zij delen de verantwoordelijkheid voor een gemeenschappelijk resultaat; nemen samen beslissingen over inhoud, proces en product van hun werk. Zij werken samen naar de beste oplossing voor iedereen, kunnen doelgericht en planmatig werken. Onze kinderen hebben zelfvertrouwen, nemen initiatief en werken zelfstandig. Zij herkennen problemen, communiceren deze en zoeken naar strategische oplossingen. Door samenwerking leren onze leerlingen rekening te houden met elkaar en leren ze zichzelf en anderen steeds beter kennen. Ze reflecteren op hun  eigen handelen, nemen verantwoordelijkheid voor zichzelf, voor de ander en onze omgeving.

Wij maken onze missie, visie en ambities zichtbaar in ons gedrag door te werken met een specifieke pedagogische aanpak om eigenaarschap van de eigen ontwikkeling handen en voeten te geven. Dit doen we door te werken volgens het The Leader in Me proces.

 

The Leader in Me is een proces voor basisscholen dat kinderen aanspreekt op hun talenten en betrokkenheid. Het leert ze op een speelse manier 7 gewoonten gericht op persoonlijke groei en relaties met anderen. Het uitgangspunt van de boom van de 7 gewoonten is vooral; `verbeter de wereld en begin vooral bij jezelf!` Een boom is daarvoor een sterk symbool en staat voor leven, groei, bloei en ontwikkeling. Stevig geworteld in de aarde, omhoog reikend naar de hemel. Schuil- en tevens speelplaats, om in te klimmen en je `levensuitzicht` te vergroten.

Met de wortels begint het leertraject met de kinderen. De eerste 3 gewoonten gaan namelijk over jezelf;

1. Wees proactief, maak je eigen keuzes
2. 
Begin met het einde voor ogen, maak een plan
3. 
Belangrijke zaken eerst, eerst werken dan spelen.

Met deze gewoonten in je rugzak word je zelf initiatiefvol en stevig, zodat je niet zomaar `omvalt`, onzeker wordt, bang of klagerig bent, maar grip krijgt op sociale situaties en je eigen verantwoordelijkheid en aandeel ziet.

De stam staat symbool voor jou en je relaties met anderen. Vanuit jezelf (de wortels) bewandel je de weg naar de ander, naar `samen` en samenwerking. De gewoonten 4, 5 en 6 gaan daarover;

4. Denk win-win, zoek naar voordeel voor iedereen
5. Eerst begrijpen dan begrepen worden, luister voordat je praat
6. 
Creëer synergie, samen is beter

4.     Tenslotte komt de boom tot volle bloei en groei! En dat kan alleen als je `de zaag scherp houdt`! Dat wil zeggen: als je goed voor jezelf zorgt en jezelf voedt, letterlijk en figuurlijk op mentaal, sociaal-emotioneel, spiritueel en fysiek terrein. Daarover gaat gewoonte 7;

7. 
Houd de zaag scherp, evenwicht voelt het beste

7.      
Informatie in beeld

Klik hier om naar de nieuwsbrieven te gaan.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan en de foto's te bekijken.

Twitter