“Techniek is overal. Dat besef moet groeien”. Techniek is leuk! Maar ook: Techniek moet! 
Kinderen van nu groeien op in een wereld waarin techniek vanzelfsprekend is. Kinderen zijn nieuwsgierig. Zij willen snappen hoe dingen in elkaar steken, ontdekken hoe iets werkt. Actief bezig zijn, met je handen én met je hoofd! Meisjes én jongens zie je opbloeien als zij hun technische talenten ontdekken en gaan gebruiken. Gelukkig maar, want we hebben ook in de toekomst mensen nodig die hun technische talenten kunnen inzetten. Daarom vind je techniek terug in de kerndoelen en binnen de methodes voor wereldoriëntatie. Techniek biedt veel kansen voor het onderwijs, het biedt een rijke leeromgeving; het geeft aanleiding om de buitenwereld de school in te halen en biedt uitdagende contexten voor taal en rekenen. Het geeft een impuls aan onderzoekend en ontwerpend leren. Je kunt techniek verbinden aan kunst, aan andere culturen of aan andere tijden. 

Wij stimuleren kinderen deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten vanuit de gemeente (Ambachtsfestival) en lokale bedrijven. Zoals bijvoorbeeld de activiteiten die het Platform Techniek jaarlijks organiseert (Week van de Techniek groep 7 en Techniekcircuit groep 6) en de Zutphense Zeepkistenrace (groep 8).

In alle groepen bieden wij lessen aan met gebruik van de Techniektorens. Dankzij de (eenmalige) subsidie van het Kenniscentrum Wetenschap en Technologie Oost (KWTO) in schooljaar 2015-2016 zijn de materialen in onze Techniek Torens weer compleet en konden wij tijdens de Kinderboekenweek 2015 (thema RAAR MAAR WAAR) en onze projectweken in maart 2016 extra aandacht besteden aan activiteiten op het gebied van Wetenschap en Techniek.Informatie in beeld

Klik hier om naar de nieuwsbrieven te gaan.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan en de foto's te bekijken.

Twitter